Ons Team

Bert Schuthof MFM

 • Interimmanager en adviseur
Profiel & specialisaties:
 • Niet teveel op de voorgrond maar wel met het stuur stevig in handen de koers bepalen en vasthouden. Ik verbind mensen en breng structuur als basis om te verbeteren en te besparen en laat daarna de medewerkers schitteren met het succes. In mijn vrije tijd vaar ik graag in mijn sloepje op het prachtige Oldambtmeer.
 • Mijn specialisaties zijn de bedrijfsvoering van ondersteunende organisaties, huisvestingsvraagstukken en vastgoedbeheer. Daarbij geloof ik in de kracht van service als onderscheidend vermogen voor iedere organisatie.

Kars Nickolson

 • Interimmanager en adviseur
Profiel & specialisaties:
 • Anderen helpen succesvol te zijn in verandertrajecten, daar ligt mijn passie. Zien dat mensen in positie komen en van daaruit hun eigen werk en dat van anderen leuker en beter maken. Naast mijn inhoudelijke kennis zit daarin mijn kracht. Mensen met wie ik gewerkt heb geven aan dat ik een heldere koers uitzet en stuur op resultaten. Tegelijkertijd breng ik rust en vertrouwen. Die balans zit in mijzelf: aan de ene kant de focus en energie op mijn werk en aan de andere kant het genieten van het Groningse platteland. Mijn specialismen zijn sturing & control. Voorbeelden van succesvolle trajecten zijn het invlechten van de effecten van het sociaal domein in de bedrijfsvoering en de haalbaarheidsstudie naar een SSC voor de drie Noordelijke provincies.

Henk Ferkranus

 • Implementatiespecialist en projectleider
Profiel & specialisaties:
 • Boven alles ben ik een mensen-manager. Een echte teamspeler die complexe problemen vertaalt naar praktische resultaten. Het meenemen en bij elkaar houden van mensen in de verandering is mijn grootste kracht. De opdrachten die ik doe bestrijken een groot deel van de bedrijfsvoering voor gemeenten, provincies en ministeries (informatisering, financiĆ«n, interne controle en uitvoeringsprocessen). Als ik vrij ben zeil ik graag, lees een boek of trap een rondje op mijn racefiets. Mijn specialisme is het aansturen van bedrijfsvoeringsprojecten.

Jan Engberts

 • Interimmanager en projectleider
Profiel & specialisaties:
 • Dienstverlening naar een hoger niveau brengen, dat is wat ik doe. Rust, vertrouwen en duidelijkheid zijn voor mij essentieel. Problemen pak ik aan door een heldere visie te ontwikkelen, draagvlak te organiseren en uiteindelijk te vertalen in doelmatige oplossingen. Mijn specialisatie is facilitair management. Als interimmanager met en tussen de medewerkers en een helder doel voor ogen een steeds betere dienstverlening, verzorgd door medewerkers die weten waar ze voor staan en daarvoor gewaardeerd worden. Als projectleider daadkrachtig en sturend en gericht op constructieve samenwerking. In mijn vrije tijd mag ik graag koken, een goed boek lezen of weekendjes weg met gezin en vrienden.

Rob van Vuuren

 • Trainer en coach gastvrijheid
Profiel & specialisaties:
 • Na een jarenlange loopbaan als hotelmanager ben ik als docent verbonden aan de hogere Hotelschool in Leeuwarden. Exclusief voor OPTiMUM geef ik inspirerende en soms confronterende trainingen. Ik neem medewerkers mee in de beleving van de gast en laat ze ervaren wat service betekent aan de hand van praktijkvoorbeelden. Ze ondergaan waarom gast-/klantgericht denken moet in een dienstverlenende functie en dat excellente service het werk zoveel leuker maakt. Op een pakkende wijze krijgen ze de spiegel voor gehouden en wordt optimale gastgerichtheid verbonden met bedrijfsprocessen.

Wilma Mellema

 • Secretaresse
Profiel & specialisaties:
 • Rustig, vriendelijk en ordelijk. Dat zeggen ze over mij. Voor mij moet het altijd goed zijn en dat geeft me plezier in mijn werk. Ik ben flexibel en pas me snel aan als het plotseling drukker wordt dan verwacht. In mijn vrije tijd sta ik graag op de tennisbaan of wandel met mijn hondje in het bos.