1999

Het begin

OPTiMUM is opgericht door Bert Schuthof. Kort na de start kwamen Henk, Jan en Wilma het team versterken. We hebben ons direct gericht op facilitaire vraagstukken van de overheid, zorg en onderwijs.

Bert Schuthof

De eerste opdrachtgever

De gemeente Groningen was onze eerste opdrachtgever die ons daarna nog verschillende opdrachten heeft gegund.

Vervolgopdrachten zijn voor ons de graadmeter voor de geleverde kwaliteit. Voor ruim 70% van onze opdrachtgevers hebben we meerdere opdrachten mogen doen en daar zijn we best een beetje trots op.

2020

Continuiteit

In 2020 kwam Robert het team versterken waarmee ook de continuiteit is geborgd. Hij is het gezicht van OPTiMUM en ondersteunt opdrachtgevers met facilitaire en huisvesting vraagstukken.

Sinds 2022 is Camiel als adviseur en trainer verbonden aan OPTiMUM. Vanuit zijn ervaring bij onder andere Van der Valk en de Leyhoeve, is hij een expert in hospitality.

Robert Schuthof

Groninger manier van werken

OPTiMUM is en blijft een klein gespecialiseerd bureau dat niet adverteert. Onze opdrachten komen uit het netwerk, via opdrachtgevers of door mond-op-mond reclame. In onze acquisitie richten we ons volledig op de relatie met bestaande en toekomstige opdrachtgevers.

Nog steeds nemen we bij een eerste kennismaking een Groninger koek mee. Het onderstreept onze Groninger manier van werken; persoonlijk, bereikbaar en leveren wat je afspreekt.

Dat deze aanpak wordt gewaardeerd zien we terug in onze referenties. Van opdrachtgevers horen we terug dat ze die persoonlijke relatie waarderen en daarom liever ons bellen.

Ons team

Elk van onze experts kan u vanuit oprechte betrokkenheid en specialistische kennis verder helpen.

Niet teveel op de voorgrond maar wel met het stuur stevig in handen de koers bepalen en vasthouden. Naast mijn inhoudelijke kennis zit mijn kracht in het samenbrengen van de ‘harde’ kant (processen en systemen) en de ‘zachte’ kant (de mens). Daarna laat ik de medewerkers schitteren met het succes. Mijn specialismen zijn facilitaire dienstverlening, werkplekconcepten en huisvesting.

Oprechte gastvrijheid binnen organisaties brengen is mijn specialisme. Vanuit mijn hospitality achtergrond (hogere hotelschool) til ik dienstverlening naar een hoger niveau. Hierin maak ik de verbinding tussen medewerkers, cultuur en de gewenste gastvrijheid. Dit doe ik door een omgeving te creëren waarin oprechte interesse in de gast voorop staat.

Boven alles ben ik een echte teamspeler die complexe problemen vertaalt naar praktische resultaten. Het meenemen en bij elkaar houden van mensen in de verandering is mijn grootste kracht. Als ik vrij ben zeil ik graag, lees een boek of trap een rondje op mijn racefiets. Mijn specialisme is het aansturen van bedrijfsvoeringsprojecten.

Als facilitair specialist de dienstverlening naar een hoger niveau brengen is waar ik goed in ben. Dat doe ik als interimmanager met en tussen de medewerkers. Als projectleider stuur ik op een constructieve samenwerking met veel aandacht voor de communicatie en de mensen in het projectteam. Dat zijn voor mij de basiselementen voor een succesvol resultaat.

Vanuit mijn ervaring heb ik een 100% focus op gastvrijheid. Ik help organisaties in het ontwikkelen van de manier van denken, kijken en handelen die daarbij past. Dat vraagt, zeker in tijden van krapte, veel van leidinggevenden. Ik neem hen mee in de sturing die past bij gastvrijheid en help ze personeel te behouden vanuit mijn lijfspreuk ‘boeien & binden’. Ik reik concrete handvatten aan om te binden en geef inspirerende trainingen om te boeien. Alleen zo ontstaan teams die de gast echte gastvrijheid laten ervaren.

Rustig, vriendelijk en ordelijk. Dat zeggen ze over mij. Voor mij moet het altijd goed zijn en dat geeft me plezier in mijn werk. Ik ben flexibel en pas me snel aan als het plotseling drukker wordt dan verwacht.